Un Kurdu Böceklerin Saklama Kabına Taşıma İşlemi - Transport Process of Mealworm Insects to Storage

Subscribers:
1,050
Published on ● Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=t7LIL1tKOrU



Duration: 4:02
15 views
0


Un Kurdu Böceklerin Saklama Kabına Taşıma İşlemi
Transport Process of Mealworm Insects to Storage Container

Yaklaşık 3 aydır Un kurdu besliyorum soğuk olmasına rağmen güzel bir şekilde çoğalmaya başladılar yazın yavrulama alacağını düşünüyorum.

Verdiğim Besinler:
Havuç Patates Marul Salatalık
Su İhtiyaçları İçin Hazır Su Kristali

Yataklık Karışımım
Buğday, yulaf, arpa ve mısır karışımı. Ağırlıklı olarak buğday unu

Canlı yem olarak dünyada en çok tercih edilen canlıdır. Kın kanatlı diye adlandırılan uçamayan böcek türüdür. Larva(kurt) hali canlı yem olarak kullanılmaktadır. Etçil veya hepçil beslenen sürüngen, eklem bacaklı, kemirgen, balık, kuş vb. canlılar için tercih edilir. Üretiminin kolay olması bu canlıyı tercih etmelerini bir sebebidir. Aynı zamanda içerdiği yüksek protein canlılar için oldukça besleyicidir. Ergin larva(kurt) hali yem olarak tercih edilmektedir fakat yağ oranı yüksek olduğu için fazla yağ ihtiyacı olmayan canlıların beslenmesinde ana öğün olarak kullanılmamalıdır.

Un Kurtlarının yumurta, larva(kurt), pupa ve böcek olmak üzere 4 gelişim evresi bulunmaktadır. Erişkin dişi böcek çiftleşme sonrası birkaç gün üçünde yaklaşık 500 yumurta bırakır. Bu yumurtalardan yaklaşık 19 gün içinde larvalar çıkar. Larvaları yumurtadan çıktıklarında gözle görmek oldukça zordur. Larvalar büyüdükçe yaklaşık 20 deri değiştirerek bir sonraki evre olan pupa evresine geçiş yapar. 3 ile 30 gün arasında çevre koşullarına(sıcaklık, nem vb.) bağlı olarak pupadan böcek haline geçiş olur ve un kurdu yaşam evlerini tamamlamış olur.

Bu canlılar uçamaz ve iyi tırmanıcı değillerdir. Genellikle besleme ve üretim için yüksekliği 5-6 cm olan tabanı geniş saklama kapları kullanılmaktadır. Sadece bu canlıları yem olarak kullanmak isteyenler tek bir kapta kurtlar için yataklık hazırlayarak bitesiye kadar besleyebilirler. Fakat üretmek isteyenler larva, pupa ve böcek evrelerini ayırmak üzere en az 3 kap kullanması gereklidir. Çünkü pupa evresinde hareketsiz oldukları için böcek ve larvalar tarafından yenmeleri olasıdır. Üretim için böcekler bir kapta belli bir süre tutulup tekrar farklı bir kaba aktarılabilir ya da ömürlerini burada geçirirler. Yeni böcekler farklı bir kaba alınıp taze yataklığa yumurta bırakmalarını sağlamak üretim için oldukça iyi olacaktır çünkü bu yataklık yumurtadan çıkan larvaların besin kaynağı olacak. Larvalar gözle görülür hale geldiklerinde taze yataklığa alınarak daha sağlıklı büyümeleri sağlanmaktadır. Larvalar içerisinde pupa evresine geçenler ayrı kapa aktarılır ve böcek evresine geçmeleri beklenir. Böceklerde ince taneleri tahıllarda ters dönerek birkaç günde ölüm görülebilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için yataklığa tahıl kepekleri karıştırılmalı ve yumurta kartonları kullanılmalıdır. Yumurta kartonları aynı zamanda böcekler için çiftleşme ve yumurtlama alanı olarak kullanılmaktadır. Kullanılan bu yumurta kartonlarını nemden korumak da önemlidir.

Un kurtları yataklık olarak adlandırılan tahıl unları ve kepeklerinden oluşan karışımda beslenir. Buğday, yulaf, arpa, mısır ve benzeri tahılların unları ve kepekleri kullanılmaktadır. Sıvı ihtiyaçlarını karşılamak için de patates, havuç, elma, marul gibi sebze ve meyveler verilmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey, un kurtlarının bulunduğu kabın aşırı nemden korunmasıdır. Bunu sağlamak için kapların üzeri açık bırakılmalı ya da örümcek, sinek vb diğer canlıların girmesini önlemek için sadece sineklik teli ile kapatılmalıdır. Aşırı nem kap içerisinde küf ve mite oluşumu için ortam hazırlar ve üretiminizi kaybetmenize yol açabilir. Aynı zamanda beslediğiniz canlılar içinde sağlık sorunları teşkil edebilmektedir. Sıvı ihtiyaçlarını karşılamak için verilen sebze ve meyvelerin kabuklu tarafı alt tarafa gelecek şekilde yatak üzerine bırakılmalı ya da yataklık ile arasına temiz kağıt, alüminyum folyo koyularak yataklığın nemlenmesinin önüne geçilmelidir. Alıntı (steemit.com)

It is the most preferred animal in the world as live bait. It is a type of flightless insect called beetle. Larva (wolf) form is used as live bait. Carnivorous or omnivorous reptile, arthropod, rodent, fish, bird, etc. preferred for living things. The fact that it is easy to produce is one of the reasons why they prefer this creature. At the same time, the high protein it contains is very nutritious for living things. Adult larvae (worms) are preferred as feed, but since it has a high fat content, it should not be used as a main meal in the nutrition of creatures that do not need much oil.

#hayvanlar #hayvanlaralemi #animals #hayvansevgisi #hayvan #kediler #cat #cats #hayvanseverler #dog #animal #sokakhayvanlar #instagram #hayvansever #hayvana #kediseverler #hayvansahiplendirme #pet #hayvanhaklar #rkiye #yavrukedi #iddetehay #istanbul #ko #y #ke #nyas #kedicikler #kedisahiplendirme #komikvideolar #sokakhayvanlari #u #kedim #of #ku #sat #lar #kopek #koruyal #kedia #an #dogs #kangal #catsofinstagram #komedi #wildlife #nature #pekler #solucan #unkurdu #solucan




Other Videos By It's up to YOU ♟️🎮


2023-01-27Attack Hole - Kara Delik Oyunu Try Attemp 8 Level 9 - Android - Arcade - Arkade Altın Haritası
2023-01-25Brawl Stars Mandy Yeni Hero Rank 11 - Level 9 Gameplay Mobil Oyun -Android - Daily Tasks 22.01.2023
2023-01-24Elma Salyangozu Yosun Temizliğinde - Apple Snail in Algae Cleaning
2023-01-24Age of Empires IV + 4K HDR Video Pack Gameplay - Rochester Kuşatması - Siege of Rochester
2023-01-24Age of Empires IV + 4K HDR Video Pack Gameplay - Dover Kuşatması - Siege of Dover
2023-01-24Dev Afrika Salyangozu Yataklık Değişimi - Giant African Snail Ground Change 12 Adet Karma Albino
2023-01-24Age of Empires IV + 4K HDR Video Pack Gameplay - Wallingford Kuşatması - Siege of Wallingford
2023-01-24Age of Empires IV + 4K HDR Video Pack Gameplay - İlk Lincoln Muharebesi - First Battle of Lincoln
2023-01-24Mario Kurdu 3 Aylık Mario Worm 3 Month
2023-01-24Buffalo Kurdu (Alphitobius diaperinus) 3 Aylık Karışık Evreler
2023-01-24Un Kurdu Böceklerin Saklama Kabına Taşıma İşlemi - Transport Process of Mealworm Insects to Storage
2023-01-24Un Kurdu Pupalarını Saklama Kabına Taşıma İşlemi - Transport Process of Flour Wolf Pupae to Storage
2023-01-23Sling Tarantula Yataklık Değişimi Uzun Zaman Sonra Tarantula Evi Yenileniyor 3 Aylık Siling Büyüyor
2023-01-23Çiyan - Centipede Yataklık Değişimi Uzun Zaman Sonra Çiyanın Evi Yenileniyor 3 Aylık Çiyan Centipede
2023-01-23Un Kurdu Böcek Evresi 3 Aylık Devasa Ordu
2023-01-23Çiklet Balıkları - Yemleme Zamanı Cichlid Algae Reeflowers Yem
2023-01-23Karides Akvaryumu - Yemleme Zamanı Tetra Crusta Granules Yemi
2023-01-23Koi Balıkları - Yemleme Zamanı Japon Mix Yem
2023-01-23Japon Akvaryum Balıkları - Yemleme Zamanı JAPON MİX Özel Karışım Yem
2023-01-23Kılıç Kuyruk Akvaryum Balıkları - Yemleme Zamanı SPRULİNA SARIMSAKLI YEM
2023-01-23Moli Lepistes Balıkları - Yemleme Zamanı PROMİX ENERGY YEMİ



Tags:
hayvanlar
kedi
hayvanlaralemi
animals
hayvansevgisi
hayvan
kediler
cat
cats
hayvanseverler
dog
animal
sokakhayvanlar
instagram
hayvansever
hayvana
kediseverler
hayvansahiplendirme
pet
hayvanhaklar
yavrukedi
iddetehay
solucan
un
kurd
Un kurdu
Pupa
Böcek
Bug
Worm
reptile
Sürüngenler
Reptile
Tarantula
Çiyan
centipede
Buğday
Elma
Havuç
Yatak
Yemleme
Yavru
Böcekler
Karton
Yataklık
yumurta
larva(kurt)
böcek
pupa
larva
kurt
ayaksız
Kurd
Kurt
Hayvan
Canlılar
Hayvanlar
Alemi
Temizlik
Bakım
Yenileme
Pet