140.000 Dolarlık Bisiklet: Cerevo ORBITREC - CES 2019 #44

Channel:
Subscribers:
720,000
Published on ● Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=Bepn2sbfoog



Duration: 1:43
10,869 views
300


CES 2019'da çok farklı bir bisiklet ile karşılaştık. kişiye özel üretilen 3D baskı teknolojileri ve akıllı sensörleri birleştiren Cerevo ORBITREC... https://www.technopat.net/2019/01/19/ces-2019-44-cerevo-orbitrec-akilli-bisiklet/

Karbon fiber bisikletler özellikle hafif olmalarıyla öne çıkarlar ancak maliyetleri son derece yüksektir. Titanyum ise çok daha pahalı, üstelik iki materyalin de bitmiş ürün haline getirilmesi zahmetli süreçler.

Yarış bisikleti gibi özel ürünlerde titanyum ve karbon fiber görebiliyor. ORBITREC de bu materyalleri kullanıyor. Ancak kişiye özel olarak ayarlanan bisiklet 3D baskı parçalara ve özel bileşenlere sahip. Fuarda aktarılan bilgi ile sitesindeki bilgi biraz farklı, sitesinde de bilgilerin güncellenebileceği belirtiliyor.

Cerevo burada bir sonraki aşamaya geçiyor. Gövde materyalinin ötesinde içerisindeki sensörler ve algılayıcılar ile her türlü hareketi algılayabiliyor. Yani akıllı özelliklere sahip bir bisiklet.

140.000 USD fiyat ile satılıyor ancak fiyatın içerisinde sizin Japonya seyahat masraflarınız da var. Yani şirket zenginleri alıp Tokyo'ya götürüyor. Burada ölçüyor, ona özel olarak üretiyor ve teslim ediyor. IoT Bike yani IoT bisiklet olarak dikkat çeken ürün özel pek çok detaya sahip.

Satoshi Yanagisawa tarafından tasarlanan bisikletin sensörlerinden toplanan veriye hem uygulamasından erişebiliyorsunuz, hem de bulut üzerinde 9 eksenli sensör verileri ile yapılan analiz sizin sürüşünüzü iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Sensörler ne derseniz, ivme, açılı hız, jeomanyetizm, sıcaklık, basınç, ışık ve GPS. Şasinin kendi esneme ve darbe verileri de kaydediliyor, yani yoldaki tümsekler, detaylar da algılanıyor. Log dosyası üzerinde bunları bulmak mümkün.

Gördüğümüz eksileri ise 140.000 USD fiyatı, BT sürümünün 4.1 olması, WiFi bağlantısının 802.11 b/g/n olması ama AC desteklememesi. microUSB portu üzerinden elektronik aksamı şarj olan bisikletin 15 saat sürüş süresi var. Android 4.3 ve iOS 9 sonrası sürümlerde uygulamasını kullanabiliyorsunuz.







Tags:
Technopat
teknoloji
video
Ceerevo
orbitrec
en pahalı bisiklet
CES
CES 2019
2019
akıllı bisiklet
sensör
titanyum
karbon fiber
bluetooth
uygulama
algılayıcı
fuar
iot