2021 nasıl bir yıl olacak?

Channel:
Subscribers:
1,730,000
Published on ● Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=gpKihmetHLY



Duration: 4:39
113,801 views
2,550


2020 felaketler yılı olmuştu. Bir çok kişi 2020 bitsin artık demişti. Peki 2021 nasıl bir yıl olacak? 2021 neler getirecek? Propaganda’nın bu bölümünde yeni yılın neler getireceğini anlattık.

Geçtiğimiz gün dünya sağlık otoriteleri, İngiltere’de virüsün mutasyona uğradığını, %70 daha hızlı yayılan bir formunun ortaya çıktığını duyurdu. Avrupa ülkeleri tek tek İngiltere’den gelen uçuşları durdurdu, bunu dünyanın diğer ülkeleri takip etti.

Hastalık artık yeni bir forma daha girdi, hatta yeni bir isim dahi aldı, ancak endişenmeye gerek yok, Almanya Sağlık Bakanı mevcut aşıların bu mutasyonu da kapsadığını bildirdi.

Test edilmeden nasıl ulaşıldı ki bu bilgiye diye soruyorsanız sormaya devam edebilirsiniz. Çünkü sorularınızı duyan kimse yok. Sadece biz sıradan insanlar için değil, 2020 alanında uzman doktorların kısıtlamaları aşırı bulduğunu belirttiği için işinden kovulduğu, medyadan silindiği bir yıl oldu.

The Irish Time’a verdiği röportaj ardından kovulan Dublin Midlands Hastane Grubu'nun klinik direktörü Dr. Martin Feeley bu doktorlardan sadece biri.

Haliyle oto-sansür ve sessizlik sadece toplumu değil, tıp ve bilim dünyasını da sardı.

Bu sansür ve sessizlik içinde yeni normal artık “normal” hale gelirken, kitleler de gerçek arayışı ile değil “normalden atılma” korkusu ile hareket etmeye başladı. Çünkü normallikten atılma, arkadaş kaybı, statü kaybı, gelir kaybı gibi bir çok cezayı da beraberinde getirir ki bunlar göze alması cesaret isteyen cezalardır. Ancak bununla kalmadı, bugün artık açık şekilde dillendirilen söylemlere göre yeni normali sorgulayanlar yakın gelecekte uçağa, otobüse dahi binemeyecek; kamu hizmetlerinden yararlanamayacak.

2020 yılında Black Mirror adlı dizinin bölümlerini aratmayacak sahnelere tanık olduk. Londra’nın ortasında sosyal mesafe izleme kuleleri, dronelarla kovalanan yaşlı insanlar, bomboş sokakta sokağa çıkma yasağını deldiği için ters kelepçeyle göz altına alınan insanlar...

Ancak öte yandan, küresel kapitalizmin favori aktivist hareketleri sokağa çıktığında ana akım medya tüm bu korku ve panik atmosferini bir anda unuttu. “Direniş” diye andığı bu gösterileri övmeye, hatta teşvik etmeye başladı. Bu çelişki biz sıradan insanların dikkatini çekti elbette ama biz kimiz ki?

Dedim ya, yeni normalle ilgili son soruları alalım, çünkü giderek sesimiz daha da kısılacak.

2020 sadece sansürün ve sessizliğin ağır hâle geldiği bir yıl olmadı. Dünya Ekonomi Forumu tarafından “Büyük Reset” olarak adı konan sistemsel revizyon da hayata geçti. Bu süreç, küresel kapitalizme karşı isyanları, AB’den ayrılma fikirlerini, yerelleşme taleplerini, çocuk istismarına adı karışan elitleri yargılama cürretini ağır şekilde cezalandırdı ve öyle görünüyor ki 2021 yılında da cezalandırmaya devam edecek.

Epstein’in şüpheli ölümü 2021’de unutulan konular arasına girecek, haddimiz olmadan yargılamaya kalktığımız bu ağ ise özel jetlerinde verdikleri partileri sürdürecek.

Muhalefetin olmadığı bir dünyada küresel kapitalizm kendisini “normal”, kendisine yöneltilen her türlü eleştiriyi de “anormallik” haline getiriyor ve getirecek. Bu sebeple muhalif düşünceler, A ve B düşüncesinin çatışması değil, normale meydan okuyan “anormal sapkınlıklar” olarak betimleniyor ve betimlenecek. Bu anormalliğin sayıca marjinal bir pozisyona düşmesi ise, muhalefete karşı zaferin neticelenmesi demek oluyor.

2021 yılı küresel kapitalizmin mutlak zaferi olmayacak, ancak bizi serbest bırakması için onu normal olarak göreceğimiz aşamaya kadar insanlık üzerindeki totaliter baskı daha da artacak. Bu baskının ardından elbet bir gün bizi tekrar serbest bırakacaklar, eğer mızmızlanmaya, hele hele yeniden isyan etmeye kalkarsak düşünmeyi ortadan kaldıran fotoğraf, video ve bağlamından koparışmış veri bombardımanı tekrar başlayacak. Aklımızı başımıza alana kadar bizi tekrar tekrar susturacaklar.







Tags:
2020
2021
en çok
yeni yıl