Am dus-o intr-o pădure din Italia ..........
Please watch: "Comparati la Targul de Vechitori pentru un Experiment"
https://www.youtube.com/watch?v=k5wNKv_vbUo --~--
Padurea bantuita din munti #couple #vlog #italy #travel #frica #locuri frumoase
Scurt istoric al pãdurii
Pãdurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Transilvania si România. Zona a devenit cu adevãrat celebrã în toatã lumea în anul 1968, cu toate cã localnicii din Baciu, Floreşti şi Cluj-Napoca se fereau şi înainte de ea. Ei spun ca strãmoşii lor le-au povestit ca odatã intrat printre copaci, toate spaimele subconştientului prind brusc viaţã şi apar în calea celor care se aventureazã în acest loc. Multã vreme pãdurea Baciu a fost un subiect tabu, un spaţiu considerat blestemat.
Pionierul în studiul fenomenelor paranormale din pãdurea de stejari a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993). În anii ’50, el a petrecut extrem de mult timp studiind fiecare colţ al pãdurii. În data de 18 august 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea, împreunã cu prietena sa şi alţi doi prieteni, s-a aventurat în pãdure. La un moment dat, pe cer ar fi apãrut un obiect ciudat. Straniul aparat zburator ar fi început sã strãluceascã brusc, iar mai apoi OZN-ul a accelerat spre cer. Emil Barnea a reuşit sã-l surprindã cu ajutorul unui aparat foto. Imaginile sale au fost denumite mai apoi de ufologi "cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România şi, fãrã îndoialã, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodatã în lume". Celebritatea fotografiilor avea sã atingã noi culmi în anul 1977, când au fost prezentate în cadrul Congresului Internaţional de Ozenologie din Acapulco.
Pãdurea Hoia-Baciu continuã sã fascineze si astãzi, în special datoritã relatãrilor martorilor. Zona a devenit deja celebrã printre specialiştii în paranormal şi ezoterism din întreaga lume, echipe întregi de cercetãtori reputaţi din Germania, Franţa, Statele Unite ori Ungaria vizitând pãdurea Hoia-Baciu încã din perioada comunistã.
De-a lungul ultimilor ani, Pãdurea Hoia-Baciu a fost inclusã în diverse topuri ale celor mai înspãimântãtoare locuri din lume, alãturi de alte zone cu fenomene asemãnãtoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia sau Muntele Kailasa din Tibet.
Hoia Baciu Forest trailer
VIZIONEAZA TRAILERUL
Despre documentar
Povestea
The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend este primul documentar turistic profesionist fãcut în România despre acest loc. Filmul va avea o duratã de aproximativ 30 de minute, dar şi douã trailere. Producţia va fi lansatã în luna decembrie a acestui an, în perioada Saturnaliei (17-23 decembrie). Cele douã trailere apar in lunile februarie 2016, respectiv mai 2016, cu scopul de-a promova ineditul documentar, dar şi de-a strânge o parte din fondurile necesare producţiei.
Documentarul va conţine reconstituiri ale povestirilor celor care au experimentat fenomene stranii în timpul vizitelor în pãdure. De asemenea, vor fi incluse şi mãrturii ale turiştilor români şi strãini care susţin cã au trãit momente inexplicabile, dar şi interviuri cu localnici şi specialişti în diverse domenii. Toate acestea vor fi filmate cu aparaturã performantã. Montajul final nu va conţine exagerãri hollywoodiene, dar va fi, în acelaşi timp, atractiv.
Pânã la aceastã orã, nu s-a realizat niciun film ori documentar care sã le prezinte turiştilor pãdurea în mod profesionist. Filmãrile existente sunt de calitate îndoielnicã. Deşi zona are un potenţial turistic imens, ea nu este pusã în valoare la fel de mult cum sunt alte pãduri asemãnãtoare din lume.