Cum sa cumperi o Masina fara sa iei teapa ?

Cum sa cumperi o Masina fara sa iei teapa ?

Channel:
Subscribers:
14,800
Published on ● Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=1_g_id3doqE



Duration: 11:04
9,296 views
222


Please watch: "Comparati la Targul de Vechitori pentru un Experiment"
https://www.youtube.com/watch?v=k5wNKv_vbUo --~--
Cum sa cumperi o Masina fara sa ei treapa ?

Că totul se poate cumpăra, fără alergătură, direct de pe canapeaua de acasă și în același timp că orice factură se poate plăti stând la fel de comod pe fotoliu nu mai este o noutate pentru românii care trăiesc în Marea Britanie. Chiar și când vine vorba despre o mașină, procedura este la fel. Totul se desfășoară online și la telefon. Gabi Popescu este un român de 42 de ani din Câmpina, care și-a achiziționat de curând un autoturism printr-o companie de finanțare. Povestește că verificările, copiile după permis, și alte acte s-au realizat online. A fost necesar să facă în total doar două drumuri: când a văzut mașina și când a luat-o acasă.

Mai multe despre programele de finanțare, despre dobânzi și alte detalii referitoare la achiziționarea unei mașini prin astfel de companii, ne povestește chiar Gabi, într-un amplu interviu acordat ziarului nostru.



Diaspora Românească: Spune-ne, cum funcționează astfel de companii de finanțare și dacă poate aplica oricine?

Gabi Popescu: Sunt mai multe tipuri de finanțare și nu contează, așa cum poate crede multă lume, să ai un credit score bun. De exemplu, un mod de finanțare este să faci un împrumut la bancă sau la o companie de creditare (Loan). Primești banii și din acel moment tu ești proprietarul mașinii și poți face ce vrei cu ea, chiar să o și vinzi. De altfel, după ce primești banii, poți să te răzgândești și să nu îți mai cumperi mașină, să pleci chiar în vacanță. Dar pentru a face acest împrumut trebuie să ai un credit score bun. Mai este un mod, nu știu exact cum se numește, prin care plătești un depozit din valoarea mașinii. Să spunem 20%, iar restul până la 80% plătești în rate, iar la urmă mai rămâne un procent de 20%, un fel de rată reziduală. Mai este și varianta Higher Purchase. Aici depinde. Dacă poți și ai, poți da avans sau poți lua o mașină cu avans 0. Doar că nu ești tu proprietarul mașinii, este un fel de leasing, în varianta românească. Nu deții mașina până nu achiți ultima rată. Compania prin care obții finanțarea este proprietarul mașinii, iar tu ești Registered Keeper, adică este în folosința ta și ești răspunzător pentru ea. Ultima variantă de finanțare, cea Higher Purchase, este la îndemâna oricui dar ar fi pe ultimul loc în privința dobânzii. Pentru că, de obicei, prin această variantă sunt dobânzi mai mari decât la bancă. Poți lua o mașină indiferent de credit score-ul pe care îl ai. Chiar și dacă ai fost declarat Bankrupt (n.r. falimentar), pentru că în momentul în care nu mai poți să plătești ți-o ia.



D.R.: Care sunt pașii unei aplicații și cât durează întreaga procedură?

G.P.: După ce te-ai hotărât în privința împrumutului, care depinde în mare parte de buzunarul fiecăruia, începi să aplici. Majoritatea aplicațiilor se fac online, cu termen de răspuns de un minut sau chiar instantaneu. Noi am aplicat prin Zuto, o companie de finanțare. După ce introduci datele personale, un agent te va suna și îți va spune dacă ai fost sau nu acceptat. Și apoi te mai întreabă alte date despre tine, dacă ai depozit, ce sumă vrei să împrumuți, ce mașină te-ar interesa și tot așa. De fapt și de drept, aceste comapanii de finanțare sunt… brokeri. Îți colectează toate informațiile, au și ei o taxă: de obicei, contravaloarea unei luni din rata mașinii se duce către ei. Doar că ei fac toată treaba. Lucrează cu mai mulți dealer-i auto și astfel trimit aplicația ta către mai multe companii. Și una sau chiar mai multe dintre aceste companii de dealer-i te acceptă. În momentul în care completezi formularul online, ești întrebat și de valoarea sumei. Plus sau minus. De exemplu, dacă ceri 7.000 de lire și găsești o mașină la £7.800, îți dă. Dacă găsești una la £15.000, atunci nu îți mai dă niciun împrumut. Sau ți se spune că trebuie să facă din nou aplicația și să vadă dacă ești acceptat sau nu. Bun, odată ce ai fost acceptat, îți alegi mașina.

————————————–
„Sunt unele companii care au mașinile lor și astfel îți poți alege mașina direct de la ei. Ei, oricum ți le prezintă. Dacă nu, le spui cam ce mașină ai vrea și ei îți caută sau poți să ți-o alegi tu de la orice dealer autorizat. Ei preferă dealer-i autorizați și nu private seller (n.r. vânzător privat), ca să fie mașina în regulă, să nu fie fraudă și să poată să verifice totul.”







Tags:
masina second hand
verificare masina
verificare masina second hand
masina second hand sfaturi
masina second hand pana in 5000 euro
masina second hand sau noua