The Witcher 1 Hikayesi | Kaer Morhen Baskını #1
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://www.youtube.com/channel/UCt-67sYqFz7txvLnQRSN0zg/join
Ak Kurt geri dönmüştü. Yüzüne yağmur damlaları değiyordu. Sık sık gördüğü rüyalardan biri olup olmadığını kavramaya çalıştı ve gerçekliğin farkına vardı. Yanı başında yüzündeki derin yara iziyle Eskel adımlıyordu. "Neredeyim?" diye sordu Geralt. Hiçbir şey hatırlamıyordu. Eskel'in verdiği cevapla birlikte Kaer Morhen'de ve dostlarla olduğunu öğrendi. İki gün boyunca şifacılığıyla ünlü sahire Triss Merigold'un elinin altındaydı. Triss, bildiği bütün büyüleri çok sevdiği bu witcherın üstünde kullandı ve nihayetinde Geralt, ayağa kalkıp Kaer Morhen'in balkonundan avlusuna doğru baktı. Avluda Vesemir, Leo adında bir çocuğu eğitiyordu. Çocuk için witcher denemezdi, henüz eğitimini tamamlamamıştı, ama Vesemir'in sözlerine kulak veren bu çocuğun ileride iyi şeyler başaracağı düşünülebilirdi. Geralt, kılıç sesleri altında Triss Merigold'a teşekkürlerini iletti. Bu sahireyle arasında tuhaf bir bağ kurulmuştu. Sahirelere karşı düşkünlüğünü unutmadığı belli olan Geralt, durumu Triss'e sormuş, cevabını alacakken Yenenfer tarafından gönderilmişçesine uçan kuzgunlar Triss'i korkutup cevabı ertelemişti.
Kuzgunların kanatları ve Vesemir'in Leo hakkında Geralt'a ilettiği, "Yolumuz için yeterli mi?" sorusu kesişirken eski deniz kalesi Kaer Morhen'in demir parmaklıklı kapısının ardından kılıç sesleri gelmeye başladı. Profesör lakabıyla nam salmış haydut, peşinde onlarca ne idüğü belli olmayan tipi getirmişti. Her witcher kellesi başına elli oren paha biçilmişti. Lambert, derhal içeri girdi ve Vesemir'e gelen seslerin akıbetini anlattı. Vesemir hızla kapının zincirlerini çözdü, fakat içeriye bir grup haydut çoktan girmişti. Kılıç dövüşü konusunda ellerine su dökülemeyecek witcherlar bu eğitimsiz grubun içinden geçtiler. Kaer Morhen'in tek girişi bu kapı değildi ve diğer kapıları kontrol etmek için yola koyuldular. Fakat tam o sırada demir kapıdan devasa bir gümbürtü koptu. Hepsi kapıya doğru döndü ve uzak diyarlardan Kaer Morhen'e kadar sürülmüş dehşet garibesiyle karşılaştılar. Triss Merigold, bu yaratığı kontrol eden büyücüyü tanıdığını, adının Savolla olduğunu söyledi. Yöneldikleri ve kapatmaya gittikleri kapılardansa çoktan haydutlar akmaya başlamıştı. İki kişi Triss Merigold'un dikkatini çekti. Bunlardan biri daha demin de sözünü ettiğimiz Redenya, Temerya ve Kaedwen'de aranan Professor, diğeriyse adınını sanını bilmediği bir büyücüydü. Kaer Morhen'in labarotuvarına doğru gidiyorlardı. İşte şimdi arada kalmışlardı. Ne büyücünün laboratuvara inip witcher mutajenlerini çalmasına, ne de dehşet garibesinin ortalığı yakıp yıkmasına izin verilebilirdi. Vesemir, Geralt'ı ve Leo'yu büyücünün peşine, geri kalan grubu da yaratıkla mücadeleye yolladı. Geralt, mezardan kalkıp gelmiş yaşlı bir witcher olarak yine zorlu bir görevi üstlenmişti.
Labarotuvarın kapısına kadar Leo ile birlikte geldiler. Yoldayken Leo, Geralt'a bir witcher olmaya ne kadar yaklaştığını ve hatta Lambert'i kılıç dövüşünde zorladığı hikayeleri anlatıyordu. Hikaye bitip gerçekler başladığında adı, sanı meçhul büyücü ikilinin içeri giremeyeceği bir elemantal duvar oluşturdu. Güçlü bir aard bu duvarı parçalayabilirdi belki, ama hafızası yerinde olmayan bir witcher bunu başaramazdı. Parmaklar doğru olsa dahi güçlü bir aard yapmak göründüğü kadar kolay değildi. Geri döndüler ve Triss Merigold'un bu işi çözebileceğini düşündüler. Dört bir yanı haydut dolmuş Kaer Morhen'de her köşede kan akarken Triss Merigold meçhul büyücüyle yüzleşmiş ve yenik düşmüştü, fakat laboratuvarın yolu açılmıştı. Geralt ve Leo yerde yatan Triss'i bırakıp meçhul büyücünün ve Profesör'ün peşine düştüler. Tam enselerine yapışmışken başka bir yere ışınlanmak üzere olduklarını anladılar. Büyücü, mutajenleri bulmuştu. Kaer Morhen'de artık işi yoktu. Geçitten geçti ve burayı terk etti. Profesör arkada kalmıştı. Şimdi bir Geralt'a bir de Leo'ya bakıyor, elindeki tatar yayını doğrultuyordu. Sonra; "Witcherların oklardan kaçabildiğini duydum" dedi ve Leo'ya doğru bir ok fırlattı. Leo, hazırlıksız yakalandı ve oktan kaçamadı. "Başka bir söylenti daha," diyen profesör geçide girdi ve geçit kapandı. Leo, şimdi Kaer Morhen'in zemininde yatıyordu. Vesemir geldi, durumu sordu. Artık her şey için çok geçti. Mutasyonunu tamamlamamış olsa da Kaer Morhen'de yetiştiği söylenebilecek witcher ölmüştü. Vesemir'in son öğrencisi yitip gitmişti.
Sinema: https://www.youtube.com/playlist?list=PL0t6qBLZLCIkM43VOXxntruwrSzZDDhEK
Nejla'yla Kitaptan Sonra:https://www.youtube.com/playlist?list=PL0t6qBLZLCIlh-J_VB5Mx8gUFI225imiO
Bilim-Kültür: https://www.youtube.com/playlist?list=PL0t6qBLZLCInkvr4NI8cyeduPZatbB3wo
Edebiyat: https://www.youtube.com/playlist?list=PL0t6qBLZLCImsZMgbm2hBy_Fcwo0m1XER
iletişim:
instagram: https://www.instagram.com/inankosev/
facebook: https://www.facebook.com/inankosev/
twitter: https://twitter.com/inankosev
İnan Köse
Other Videos By İnan Köse
Other Statistics
The Witcher Statistics For İnan Köse
İnan Köse currently has 585,187 views spread across 18 videos for The Witcher. About an hours worth of The Witcher videos were uploaded to his channel, roughly 1.32% of the content that İnan Köse has uploaded to YouTube.